Teatermuseet

scen- och manegekonst

Vi hälsar dig varmt välkommen
till en u
nik källa om teatern och nöjeslivets historia i Skåne.

Malmö TeaterI centrum av Malmö finner vi ett hus med anor från 1400-talet som ägdes av ärkebiskopen Birger och det är här som Teatermuseet finns inrymt. Se våra permanenta utställningar med Nils Poppe, Edvard Persson och Clownen Miko/Göte Forsberg.  >>

I Skåne-rummet samsas nu Edvard Persson och Nils Poppe med mera nutida storheter – vi bereder plats för Birgit Nilsson och Jan Malmsjö.

Våra sex fönster mot Kalendegatan är också en utställning. I dessa tittskåp visar studenter från Malmö Högskola sina egna scenografi- och kostymidéer på tema teater, opera, balett, cirkus och revy.

Program för lördagsträffar finns här.
===============

Ronny Danielsson


Ronny Danielsson, född 31 december 1948 i Malmö. Han är frilansande malmöbaserad regissör. Ronny var verksamhetsansvarig inom Studioteatern under 1980- och tidigt 1990-tal och satte upp många stora musikaler i okonventionella lokaler (bl.a i flyghangarer, fabriker, utomhus). Han har nu sin arbetsplats på Skandinaviens stora scener.
Ronny har arbetat på Dramaten, Göteborgsoperan och på Stadsteatrarna i Stockholm, Malmö, Helsingborg m.m. Han var teaterchef på Göteborgs Stadsteater 1995-1997.
Vi visar foton, affischer och kostymer m.m. från olika produktioner.

Utställningen pågår: 21 september - 15 december 2019

Öppettider torsdag, fredag, lördag och söndag kl 13.00 - 16.00

Klicka på länken nedan så visas bilder från vernissagen i ett nytt fönster.

Bilder från vernissagen finns här.

Vill du se en enskild bild större klicka på bilden.